ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги изгради фотоволтаична централа за свой клиент в град Бяла

Published on 12.02.2020

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги изгради фотоволтаична централа за свой клиент в град Бяла

До месец предстои да заработи новоизградената фотоволтаична централа на фирма Габровница 58 ЕООД. Централата е проектирана и построена със съдействието на специалистите по енергийна ефективност на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги и се очаква да бъде поставена под напрежение до няколко седмици.

Габровница 58 е създадена през 2011 г. с цел да развива разнородна дейност, която в последните години е насочена главно към търговия с нетвърди горива. „Фирмата ни не е голяма, но взехме решение да инвестираме в наша собствена централа. Възложихме проекта на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги, тъй като имаме пълно доверие на експертите им в областта на енергийната ефективност.”, коментира управителят Наско Бончев решението си да работи с енергийния доставчик.

Мощността на централата е 29,9 kWp, което означава приблизително годишно производство на 40 934 kWh. Използвани са 105 панела на площ от 175 кв. метра. Произведената енергия Габровница 58 предвижда да е за продажба по преференциална цена. Очакванията са инвестираните средства да се възвърнат в рамките на 7 години.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“ компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.

More news