За единични адреси без електрозахранване клиентите на ЕРП Север могат да подават сигнали на телефони 0700 359 10 и 0700 161 61

Публикувано на 22.11.2023

За единични адреси без електрозахранване клиентите на ЕРП Север могат да подават сигнали на телефони 0700 359 10 и 0700 161 61

Обявена е и допълнителна извънредна линия за връзка с кол центъра 0897 00 66 01

Ураганните ветрове през почивните дни пречупиха над 100 стълба в Североизточна България и нанесоха множество други щети по съоръженията. На места се получиха обледенявания по въздушните проводници и дървета вследствие на мокрия сняг и бурния вятър, което доведе до нарушаване на тяхната цялост. Счупени по време на урагана бяха дори стоманобетонни и стоманорешетъчни стълбове средно и ниско напрежение, вследствие на което жителите на десетки населени места останаха без ток. Екипите на ЕРП Север бяха поставени на изпитание, като работиха денонощно при силно неблагоприятните метеорологични условия, за да възстановят електрозахранването.

Към момента няма цели села без електрозахранване в Североизточна България. На единични адреси в населени места в Североизточна България има все още поражения по мрежата ниско напрежение. Екипите на ЕРП Север са на терен, като при необходимост работят в тясна комуникация с местните кметове за осигуряване на достъп до труднодостъпни места в разкаляни райони с цел възможно най-бързо възстановяване на целостта на мрежата. Очаква се регионите, за които има подадени сигнали за повреди да бъдат с възстановено електрозахранване в рамките на днешния ден. В случай че има клиенти с прекъснато електрозахранване, за което не е сигнализирано, молим да се свързват на денонощните телефони 0700 359 10 и 0700 161 61 за подаване на информация към електроразпределителното дружество за своевременно изпращане на екип. По време на извънредната ситуация ЕРП Север обяви и още една извънредна линия за връзка с кол центъра: 0897 00 66 01.

Като допълнителна мярка служители на ЕРП Север извършват извънредни обходи по мрежата, като обследват райони, където има нарушена цялост на съоръженията за възстановяване на експлоатационното им състояние или за обезопасяването им. Дружеството обръща внимание, че все още е възможно на места да има опасни участъци, затова призовава жителите да бъдат внимателни при извършването на дейности в близост до електроразпределителните съоръжения, да спазват правилата за безопасност и да подават сигнали, в случай че забележат рискови ситуации по мрежата.

Още новини