ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги доставя 100% зелена електроенергия на Елдоминвест

Публикувано на 06.10.2016

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги доставя 100% зелена електроенергия на Елдоминвест

Елдоминвест е четвъртият в България притежател на Удостоверение за зелена енергия. Документът доказва, че 100% от електроенергията, доставяна на компанията, е произведена от възобновяеми източници. Удостоверението беше официално връчено на управителя на Елдоминвест, инж. Йонка Велковска-Георгиева, от изпълнителния директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна, Стефан Абаджиев.

Удостоверенията за зелена енергия на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги се базират на Гаранциите за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие. Всяко удостоверение за зелена енергия има уникален номер, определен срок на валидност и се води в публичен регистър. ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е единственият доставчик в България, който дава възможност на своите клиенти да удостоверят, че закупената от тях електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници.

"В основите на дългосрочната стратегия за устойчиво развитие на Елдоминвест е заложено използването и насърчаване развитието на технологии, щадящи околната среда. Освен, че сме утвърден европейски производител на енергоспестяващи електрически уреди, ние създаваме широка гама продукти, работещи с възобновяеми източници на енергия - слънцето и въздуха. Гордея се с факта, че всички уреди ЕЛДОМ се произвеждат на поточни линии от последно поколение, при които няма вредни емисии. От години Елдоминвест е член на Глобалния Договор на ООН. С връчването на това Удостоверение за зелена енергия ние се придържаме към ангажиментите, които сме поели към Global Compact", сподели управителят на Елдоминвест, инж. Йонка Велковска-Георгиева.

"Зелената енергия вече се цени от българския бизнес. Расте броят на компаниите, които проявяват сериозен интерес към електроенергията, произведена от възобновяеми източници. Нашето мото е да работим в съответствие с природата. Освен това ЕНЕРГО-ПРО е най-големият в България частен енергиен производител от водноелектрически централи. Удовлетворени сме, че в лицето на Елдоминвест открихме много важен партньор в подкрепата на екологичното производство на електроенергия", заяви изпълнителният директор на ЕНЕРГО-ПРО Варна, Стефан Абаджиев.

Още новини