ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги успешно завърши изграждането на ФЕЦ Велико Търново

Публикувано на 26.11.2019

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги успешно завърши изграждането на ФЕЦ Велико Търново

Фирма „СТОП“ ЕООД, гр. Велико Търново с предмет на дейност: търговия на едро и дребно с нехранителни стоки, вече разполага със собствена работеща фотоволтаична централа.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги успя да удовлетвори желанието на клиента в рамките на шест месеца да проектира, изгради и пусне в експлоатация соларната система. Основната цел на съоръжението с приблизително 28 kWp мощност е да покрива консумацията на фирмените обекти, а излишъкът да бъде продаван на енергийното предприятие на територията, по предвидения в закона ред.

„Централата е пусната в действие от няколко седмици и работи безотказно, покривайки собствените нужди на Стоп ЕООД. Като се има предвид пазара на електрическа енергия, рентабилността на проекта ще се покачва с всяка изминала година“ – категорични са експертите на енергийния доставчик, посочвайки, че средногодишното спестяване за клиента се очаква да бъде около 6000 лв.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“, компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.

Още новини