ЕНЕРГО-ПРО ще извърши извънредна и безвъзмездна инспекция на разпределителните електрически табла на домовете за възрастни хора в Североизточна България

Публикувано на 29.11.2021

ЕНЕРГО-ПРО ще извърши извънредна и безвъзмездна инспекция на разпределителните електрически табла на домовете за възрастни хора в Североизточна България

За целта е необходимо институциите да се свържат с дружеството и да заявят такава проверка

Електроразпределителното дружество, част от групата ЕНЕРГО-ПРО, планира да извърши със собствени средства и човешки ресурс техническа инспекция на главните разпределителни табла и връзките в тях на домове за настаняване на възрастни хора, разположени на територията, обслужвана от компанията. Подобни проверки не са част от лицензионните задължения на Електроразпределение Север. Все пак с цел превенция на нещастни случаи, свързани с използването на електрическите инсталации в домовете, ръководството на компанията взе решение да ангажира своите служители с тази допълнителна дейност. Инспекциите ще са изцяло за сметка на ЕРП Север и ще бъдат извършени след заявяване от съответната институция.

По данни на компанията на територията на Североизточна България има стотици старчески домове. Целта на ЕРП Север е да направи обследванията преди настъпването на зимата и свързаното с нея застудяване, придружено със снеговалежи. В рамките на своя подготовка за зимния сезон служителите на компанията вече са инспектирали голяма част от трафопостовете, включително тези, които захранват домове за настаняване. При извънредните проверки ще бъде направена техническа инспекция на електрическото табло на съответния дом и ревизия на връзките в него. В главното разпределително табло на дома ще се извърши обследване с термовизионна камера, след което ще бъдат дадени технически указания, ако е необходимо да се предприемат мерки, на съответния представител, който присъства на проверката. Ако електромерът на клиента се намира в разпределително табло, разположено на територията на самия дом, отново ще се извърши инспекция и ревизия на всички връзки в него, както и ще се използва термовизионна камера, която да констатира дали има проблем с инсталацията.

Домовете за настаняване на възрастни хора, които желаят да заявят безвъзмездна инспекция на тяхна територия, могат да го направят на телефон 0700 161 61 или на имейл info@erpsever.bg, като е необходимо да посочат лице за контакт, което ще присъства по време на проверката, както и точен адрес на обекта. Служител на ЕРП Север ще се свърже допълнително с тях, за да уточни удобно време за осъществяване на проверката.

Още новини