Клиентите на дигиталните услуги на ЕНЕРГО-ПРО стабилно се увеличават

Публикувано на 23.06.2023

Клиентите на дигиталните услуги на ЕНЕРГО-ПРО стабилно се увеличават

Услугата онлайн плащане на сметки за електроенергия чрез виртуалния ПОС терминал на ЕНЕРГО-ПРО вече се утвърди като предпочитано средство за разплащане на клиентите. За последните две години ползващите услугата са се увеличили почти двойно, като към днешна дата транзакциите на адрес https://vp.energo-pro.bg/ са близо 25 хиляди месечно. Достъпността на Виртуалния ПОС терминал от всяко електронно устройство с интернет свързаност като компютър, лаптоп, таблет, телефон, позволява онлайн плащането на сметките за електроенергия да се извършва удобно и за секунди. Разплащането с карта през интернет е все по-често търсено от клиентите улеснение, като така отпада необходимостта от физическо посещение в офис или партньор на компанията.

Данните на компанията показват, че с над 52% е нараснал броят на битовите потребители за година и половина, пожелали да получават фактура по електронен път от енергийната компания. С цел запазване на сигурността на клиентите е важно те да следят тези документи да пристигат от официалните електронни адреси с интернет домейни на ЕНЕРГО-ПРО.

Кампанията за актуализация на клиентски данни на ЕНЕРГО-ПРО, която е активна на интернет страницата на компанията, е отчела от началото на годината 8200 нови попълнения на имейли/телефони за контакт на клиенти в системата. 1470 средно месечно е броят на заявките за актуализация през електронния портал https://update.energo-pro.bg/. Коректните данни за връзка с клиентите повишава ефективността и качеството на комуникация с тях относно предоставяната услуга.

На своите интернет страници компанията предоставя удобна възможност чрез лесно достъпни бутони за достъп до дигитализирана справочна информация за клиентите – проверка и плащане на сметка, графици за плащане и отчитане, планирани прекъсвания на електрозахранването във връзка с дейности по профилактика, ремонти и модернизация на мрежата. Те са достъпни от началните страници на дружествата и се актуализират на ежедневна база. Отново там се намира линк и към специално разработеният за битовите клиенти портал https://portal.energo-pro-sales.bg/ с информация за потреблението на електроенергия за три години назад.

Дигиталните канали с информация и услуги за клиентите са събрани на едно място във Виртуалния център за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО, достъпен през бутона MyENERGO-PRO на началната страница https://www.energo-pro.bg/bg.

Още новини